Yapı Sektörü -
Dünya ülkelerinin ekonomilerinde lokomotif görevi gören yapı sektörü, maliyetleri doğru planlama, hızlı pazarlama ve analiz konusunda en büyük silaha sahip; Yazılımlara!
Lokomotif bir sektörün süreçleri, üretimden pazarlamaya kadar yazılım güvencesi altında.
Birçok ülkenin en hızlı gelişen ve ekonomik lokomotif görevi gören Yapı Sektörü, ülkemizde de aynı şekilde hızla gelişen ve ülke ekonomisinde büyük paya sahip bir sektör.
90’lı yılların sonuna doğru kazandığı ivmeyi, 2000’li yıllarla birlikte en yüksek noktaya çıkaran yapı sektörü, özellikle süreç takibi ve pazarlama konusunda hızla dijitalleşen bir sektör olarak devamlı dijital yatırımlar yapıyor.
Yapı sektörü içerisinde yer alan yapı projeleri üreten markalar açısından süreçler oldukça ciddi ve zordur. İnşaat gibi uzun ve yorucu süreci, iş bazında alt kırılımlarına ayırmak, yüzlerce farklı malzemenin tedarik ve teklif süreçlerini yönetmek, şantiye ekibini ve takvimini yönetmek oldukça zordur. Bu zorlu süreçte yapılacak plan hataları, projenin sonuna doğru ciddi birer maliyet zararı olarak ortaya çıkar. Bu zararın önüne geçmek, proje takvimine uygun hareket edebilmek için malzeme talep – tedarik – kabul süreçleri, vardiya – ekip planlamaları, yetki paylaşımı gibi birçok süreci yönetmek üzere çeşitli yazılımların kullanılması günümüzde büyük önem taşır.
Yapı sektöründe malzeme tedarikçileri, sektörün kalbini oluştururlar. Üreticilerden temin ettikleri malzemeleri, yapı projeleri üreten markalara tedarik eden tedarikçiler, tonajlı malzemelerin satışını bir merkezden yürütebilirler ancak birçok farklı şehirde yer alan yapı projelerine ürün teslimatı gerçekleştirir, farklı şehir ve ülkelerden ödemeler kabul ederler. Tedarikçilerin bu teslimat – ödeme süreçlerini güvence altına alan, müşteri takip ve online ödeme sistemleri, günümüzde hem zaman kazandırırken hem de hukuki açıdan her iki tarafı da korumaya alan bir gereklilik halini almıştır. Aynı zamanda bu yazılımlar elde bulunan malzemelerin stok durumlarının kontrolünü sağlaması sebebiyle, pazarlama kanallarında bulunan karışıklığın da önüne geçerler.
Yapı sektörü, ülkemizde çok eski geleneklere ve geçmişe sahip bir sektör olarak yaşadığı dijital dönüşümü, diğer tüm sektörlerden daha hızlı şekilde pratikleştirmiştir. Elbette yapı sektörü gibi büyük tonajlı ürünlerin ticaretin yapıldığı, binlerce metrekarelik şantiye alanlarının yönetildiği bir sektörde yazılım süreçleri, yapı sektörüne proje ve yazılım geliştirme tecrübesine sahip uzman yazılım ekipleri tarafından yönetilmelidir. Bu sebeple yapı markalarının yazılım ihtiyaçlarını giderirken yazılım kabiliyetleri yanı sıra bu sektöre yazılım geliştirmiş yazılım markalarıyla çalışmaları önemli bir husustur.
Siyah Yazılımda hayata geçirdiğimiz 200’ün üzerinde yazılım ürün ve projesi arasında yapı sektörü markalarına ürettiğimiz birçok CRM, online ödeme sistemleri, özel web tasarımları ve web yazılımları ile 2009’dan beri yapı sektörüne hizmet vermenin gururunu yaşıyoruz.