Danışmanlık
Akıllıca davranmak. Zamandan ve maliyetten kâr etmenin tek yolu.
İnandığımız bir projemiz var fakat uzman görüşümüz yok; O zaman mucizeden daha fazlasına ihtiyacınız olacak.
Dijitalleşmenin her gün daha büyük hızla yayılması modern yaşamı elbette daha kolay hale getiriyor ancak bu kolaylık, yeni problemleri de hayatımıza hızla sokuyor.
Geçtiğimiz yılların temel amacı “dijitalleşme” ve “teknolojik alt yapı yatırımı” oldu. Marka ve kurumlar hızlı bir şekilde dijitalleşmeye çalıştılar. Ancak ihtiyaçlarda bu hızla arttıkça bir kısır döngü halinde yeni problemler, yeni çözümlere, yeni çözümler ise yeni problemlere dönüşür oldu.
Bu kısır döngü, marka ve kurumların dijital ve teknolojik alt yapı yatırımlarını tereddütlere dönüştürdü.
Her durum için birçok seçenek var fakat doğru “seçenek” hangisi?
Bir marka veya kurum, ihtiyaçlarına yönelik yazılım ve donanım tercihi yaparken maliyet / performans dengesi gözetir. Ancak ihtiyaçlar ve donanımlar o kadar hızlı değişiyor ki, birkaç ay önce yapılmış yazılım ve donanım yatırımı bir anda yetersizliğe düşüyor. Gelecek ihtiyaçlar düşünülerek yapılan yatırımların ise bir kısmı yeni teknolojilerle bağdaşmadığı ve uyum problemi gösterdiği için bir anda zarar edilmiş bir yatırıma dönüşüyor.
İnsanlar için Google Translate ne ifade ediyorsa, azılımlar için entegrasyon aynı şeyi ifade ediyor!
İhtiyaçlarınıza yönelik yazılımlar için karar vermek, donanım ve yazılım yatırımı yapmak ne yazık ki bir son değil. Bir sonraki adımda, bu yazılımları kullanırken oluşturacağınız verileri hukuka uygun şekilde yedeklemeniz veya birkaç farklı yazılım arasında verileri paylaşmak gerektiğinde yeni bir problem süreci sizi bekliyor. (Örneğin e-ticaret veya sanal pos sisteminizin muhasebe programınız ile entegrasyonu, şubeler arası stoklarınızın ve müşteri bilgilerinizin entegrasyonu, muhasebe programınız ile e-fatura gibi resmi işlemlerin entegrasyonu vd.)
İhtiyacınız olduğunda bir yazılım ve donanım temin ederken, ilerleyen zamanlarda başka donanım ve yazılımlarla uyumlu çalışabilecek gerektiğinde veriyi paylaşabilecek şekilde kararlar almanız gerekiyor.
Hangi donanım? Hangi yazılım? Bulut mu yoksa fiziksel barındırma mı? Hukuki gereklilikler neler? Daha sonra süreç büyüdüğünde diğer programlarımla entegre edebilir miyim? gibi sorulara yanıt ararken yapabileceğiniz en akıllıca şey, gerçek bir danışmanlık almak.
İnandığımız bir projemiz var fakat uzman görüşümüz yok; O zaman mucizeden daha fazlasına ihtiyacınız olacak.
Sadece yazılım ve donanım değil seçmek değil, bazen özel bir yazılımın üretilmesi veya bir projenizin hayata geçirilmesi için de uzmanlardan danışmanlık almak her zaman en doğru yoldur.
Çoğunlukla özel yazılımlar veya projeler, bir uzman görüşü almadan başlandığı için başarısızlıkla sonuçlanır çünkü bir yazılımın veya projenin hayata geçirilmesi için ancak o konuda yıllarca görev almış ve tecrübe kazanmış kişilerce planlanabilir. Ölçümleme ve değerlendirme çeşitli araçlarla yapılsa bile, bu değerlendirmelerin doğru okunması, muhtemel risklerin hesaplanması gerçek bir uzmanlık ve tecrübe gerektirir.
Akıllıca davranmak. Zamandan ve maliyetten kâr etmenin tek yolu.
Siyah Yazılım 200’ün üzerinde hayata geçirmiş olduğu proje deneyim ve tecrübesini kurum ve markalara sunar. Yazılım ve donanım ihtiyaçlarınızın doğru şekilde karşılanması, dijitalleşme planı yapılması ve uygulanması, projenizin ön değerlemesi ve risklerin hesaplanması gibi birçok konuda danışmanlığımıza güvenebilirsiniz.